Az ízletes datolyaparadicsom

A datolyaparadicsom (Solanum lycopersicum var. cerasiforme) egy kis, cserépben vagy kertben nevelhető paradicsomfajta, mely kicsi, piros vagy sárga, cseresznye méretű gyümölcsöket hoz. Ízük édes, intenzív, és gyakran hasonlítanak a cseresznye paradicsom ízére. Ezek a paradicsomok kiválóak frissen fogyasztva salátákban vagy előételekben, és gyakran dekoratív célokra is felhasználják. Általában könnyen termeszthetőek és gyorsan érnek.

A datolyaparadicsom vetőmagjait általában februártól március végéig érdemes elvetni. A vetőmagok elültetéséhez használjunk tápanyagban gazdag, jól vízelvezetésű talajt, és helyezzük azokat napos, meleg helyre. Az elültetett magokat csak enyhén takarjuk be földdel, majd rendszeresen öntözzük, hogy a talaj mindig nedves maradjon. Május-június környékén, amikor a növények már elég erősek, átültethetjük őket nagyobb edényekbe vagy szabadföldbe.

A datolyaparadicsom melegkedvelő növény, a számára optimális hőmérséklet 21-24 °C között van. Jól fejlődik napos vagy félárnyékos helyen, de naponta legalább 6-8 óra napsütésre van szüksége a megfelelő növekedéshez és éréshez. Jól tűri a szárazságot, azonban virágzás és terméshozam idején rendszeres öntözésre van szüksége.

Tápanyagokban gazdag, jó vízelvezetésű talajban fejlődik a legjobban a növény, kiegyensúlyozott műtrágyázással vagy komposzttal javítható a terméshozam és az íz. A datolyaparadicsom tápanyag-utánpótlására használhatunk természetes alapanyagú, konyhakerti növények számára kifejlesztett folyékony tápoldatot vagy tápgranulátumot. A növény hajtásait támogassuk karók vagy rácsok segítségével, mivel hajlamosak a terjedésre.

Más paradicsomfajtákhoz hasonlóan a datolyaparadicsom is hajlamos lehet a különböző betegségekre és kártevőkre. Fontos a rendszeres ellenőrzés, szükség esetén használjunk természetes növényvédő szert a kártevők távoltartására és a maradványok lemosására.

A datolyaparadicsom íze édes és intenzív, felhasználása a konyhában igen sokoldalú. Gyakran frissen fogyasztják salátákban, szendvicseken vagy előételekben, de használják díszítésre is, ezenkívül levesekben, szószokban vagy akár szárítva is felhasználható.

BIOFITO természetes tápoldat konyhakerti növényekhez

A BIOFITO konyhakerti tápoldat organikus vinaszból készül, szintetikus kémiai alapanyagok nélkül. A jó terméshez szükséges, magas tápanyag-igényű növényekhez fejlesztették ki. Speciális összetétele elősegíti a gyökérzet megfelelő fejlődését, így a növény több és erősebb levelet, virágot és termést fejleszt, és a kártevőkkel szemben is ellenállóbbá válik.

BIOFITO Növényápoló levéltetvek ellen

A BIOFITO természetes növényápoló egyszerre ötvözi a hagyományos és a modern növényápolás legjobb tulajdonságait. Természetes fenyőolaj tartalmának köszönhetően alkalmas a dísznövényeken található szennyeződések és kártevő maradványok lemosására, a sérülések lezárására, valamint a kártevők távoltartására.

Kérdése van?

Többet szeretne tudni termékeinkről? Vegye fel velünk a kapcsolatot.