Világ legerősebb paprikái – Csokoládé habanero

A Csokoládé habanero chili paprika (Capsicum chinense ‘Chocolate Habanero’) egy erősen fűszeres chili paprika, amely az egyik legerősebb fajta a habanero családban. Ennek a paprikának a különlegessége, hogy a jellegzetes habanero íz mellett a csokoládé ízét is hordozza. Különösen népszerű azok között, akik szeretik a szélsőséges fűszeres ételeket. Ebben a cikkben bemutatom nektek ennek a különleges paprikának a tulajdonságait, igényeit és a termesztési feltételeit.

Tulajdonságok:
A Csokoládé habanero chili paprika jellemzően húsos, gömbölyű formájú, általában 2,5-6 cm hosszú és 1-2,5 cm széles. Színe a nevének megfelelően sötétbarna, néhány esetben már-már fekete, de lehetnek rajta piros vagy sárga foltok is. Íze erősen fűszeres és rendkívül csípős, Scoville-skálán 100.000-350.000 SHU közötti erősséggel rendelkezik. Évelő cserje, amely akár 1-1,5 méter magasra is megnőhet. A Csokoládé habanero chili paprika kiválóan használható szószok, salsák, mártások, ételek és italok elkészítéséhez.

Igények:
A Csokoládé habanero chili paprika a meleg, napos környezetet igényli, ideális hőmérséklet 20-30 C°, legjobban déli fekvésű területen fejlődik. Rendszeresen kell öntözni, különösen a forró, száraz napokon. A Csokoládé habanero paprika nagyon érzékeny a hidegre, ezért csak akkor ültessük el, amikor már nincs fagyveszély. A talajnak jól kell szellőznie és laza szerkezetűnek kell lennie, ph-ja 6-7 között legyen. A jó vízelvezetés is rendkívül fontos, nem szabad hagyni, hogy vízben álljon. Magas tápigénnyel rendelkezik, érdemes természetes vinaszból készült tápoldatot használni, hogy a gyökérzet megfelelően fejlődjön és finom termést hozzon. Nagyon ellenálló növény.

Termesztési feltételek:
A Csokoládé habanero chili paprika ültetését 30-45 nappal az utolsó fagy előtt kell elvégezni, és kb. 90-120 napig tartó termesztési időszakra van szüksége az éréséhez. A magokat ültessük 1 cm mélyen a földbe, egymástól 40 cm tőtávolságra. Támasszuk ki a palántákat, mivel a nehéz termés megtörheti a növény szárát. Az érett paprikát szeptember-október környékén lehet leszedni. Figyeljünk oda a kártevőkre, mivel gyakran támadhatják levéltetvek vagy gombabetegségek, használjunk természetes növényápolókat, hogy segítsük a növényt a védekezésben.

Összegezve a fentieket, a Csokoládé habanero chili paprika egy nagyon különleges és ízletes paprika, amely a többi paprikához hasonlóan a meleg, napos időt kedveli, öntözése rendszeresen ajánlott. Használjunk tápoldatot és növényápolókat, hogy a növény erős és ellenálló legyen. Ha az említett feltételeket betartjuk, akkor kora ősszel már élvezhetjük is a Csokoládé habanero chili paprika különleges, rendkívül csípős ízét.

BLUMEN Paprika – Csokoládé habanero

Nagyon ellenálló fajta. Termése 2-8 cm-re nő meg. Edénybe is vethető. Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadföldbe, és fóliasátorba is vethető. 40 cm tőtávolságra, 1 cm mélyen vetendő.
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Júl-Aug+

BIOFITO természetes tápoldat konyhakerti növényekhez

A BIOFITO konyhakerti tápoldat organikus vinaszból készül, szintetikus kémiai alapanyagok nélkül. A jó terméshez szükséges, magas tápanyag-igényű növényekhez fejlesztették ki. Speciális összetétele elősegíti a gyökérzet megfelelő fejlődését, így a növény több és erősebb levelet, virágot és termést fejleszt, és a kártevőkkel szemben is ellenállóbbá válik.

Kérdése van?

Többet szeretne tudni termékeinkről? Vegye fel velünk a kapcsolatot.